18 apr. 2010

Tema Conferinței Generale din aprilie: e-Aptitudini prin biblioteca publică

ANBPR anunță organizarea Conferinței Generale cu tema e-Aptitudini prin biblioteca publică, care se va desfăşura în intervalul 22-24 aprilie a.c., la Gura Humorului, județul Suceava.

Evenimentul va aduce în dezbatere necesitatea perfecţionării în domeniul IT&C a personalului bibliotecar şi capacitatea bibliotecilor publice de a contribui la dobândirea de competenţe electronice de către utilizatori. La conferință sunt așteptate să participe importante personalități ale domeniului biblioteconomic, dar și reprezentanți ai unor cunoscute companii IT, ONG-uri și oficialități locale. Vor susține, de asemenea, prezentări o serie de experți din țară și străinătate, recunoscuți pentru contribuția lor la modernizarea de fond a bibliotecii.

„Segmentul activităților de bibliotecă bazate pe tehnologie este, în acest moment, destul de limitat. Livrarea de servicii moderne la nivelul acestui tip de instituții este condiționată, în primul rând, de existența unei infrastructuri IT&C adecvate. În al doilea rând, personalul bibliotecar are nevoie de un plan coerent de instruire privind utilizarea tehnologiei IT&C şi formarea de competenţe electronice. Pornind de la aceste realități, ANBPR și partenerii săi oferă bibliotecilor publice accesul la un nou nivel de pregătire informatică, bazat, în special, pe modelul învățării la distanță”, a declarat Doina Popa, Președinte al ANBPR.

În noile circumstanțe tehnologice, sistemul bibliotecilor publice din România reprezintă un mediu profesional de confluență între tradiție și inovație. Odată cu conectarea bibliotecilor la instrumentele IT&C moderne, prin intermediul Biblionet, aceste instituții vor putea dezvolta mult mai rapid şi la scară naţională conceptul de centru de dezvoltare comunitară și de acces public la informație.

Cei interesați de agenda evenimentului, pot consulta Programul detaliat la calea:

http://www.anbpr.org.ro/images/pdf/program_conferinta_g_h.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu