4 apr. 2010

Biblioteca si parteneriatele pentru comunitate - Concurs de Participare Comunitara

In cadrul Concursului de Participare Comunitara, IREX asteapta aplicatii pentru finantari cuprinse intre 100 si 2.500 USD, care sa ajute la punerea in practica a unor proiecte comunitare in biblioteci. Durata proiectelor propuse trebuie sa fie cuprinsa intre o luna si sase luni.

Editia CPC martie-aprilie 2010 are ca tema Biblioteca si parteneriatele pentru comunitate. Pentru inscrierea in aceasta editie sunt eligibile proiecte propuse de biblioteci de orice tip, sau de alte entitati in parteneriat cu o biblioteca.
Tematica acestei editii nu impune un anumit subiect de tratat, ci o metoda de abordare: parteneriatul. Parteneriatul este definit in Glosarul de termeni asociat Concursului de Participare Comunitara astfel:
Modalitate, formala sau neformala, prin care doua sau mai multe parti decid sa actioneze impreuna pentru atingerea unui scop comun. (după: Ghidul liderului comunitar, http://ads.contact.md/upload/File/publicatzii/ghidul%20liderului%20comunitar.pdf, p. 220)
Parteneriatul trebuie argumentat si explicat in cadrul propunerii de proiect. Pentru evaluarea acestor propuneri, vor fi punctate parteneriatele active, in care relatia partenerilor este una de incredere reciproca si de colaborare reala. Practic, partenerii vor pune impreuna resursele lor (umane sau de alta natura) pentru indeplinirea unui scop (in acest caz, scopul proiectului propus).

Pana la 31 martie, data limita anuntata pentru editia martie-aprilie 2010, au fost inscrise in Concursul de Participare Comunitara trei propuneri eligibile. Deoarece nu au fost intrunite conditiile de desfasurare specificate in Regulamentul CPC – minimum 4 propuneri eligibile (propuneri complete si transmise pana la data limita, orele 24.00), IREX a luat decizia de a extinde perioada pentru inscrierea proiectelor in competitie cu 15 zile.

Astfel, termenul limita pentru depunerea aplicatiilor in aceasta editie este 15 aprilie 2010 (ora 24:00) iar calendarul editiei devine urmatorul:
• Perioada de inscriere a proiectelor in competitie: 1 martie 2010 – 15 aprilie 2010
• Preselectia proiectelor inscrise: 16 aprilie 2010 – 23 aprilie 2010
• Anuntarea proiectelor finaliste: 26 aprilie 2010
• Discutii online intre membrii juriului si finalistii editiei: 26 aprilie 2010 – 30 aprilie 2010
• Evaluarea finala si anuntarea castigatorului editiei: 4 mai 2010


Pentru intrebari si sugestii utilizati forumul biblionet.ro, sectiunea Concursul de Participare \ Intrebari si raspunsuri (http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=5&t=34) sau adresa de e-mail office@irex.ro, unde veti completa in campul Subiect (Subject) “Intrebare CPC”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu