Stimaţi Colegi,
Avem bucuria să vă anunţăm că demersurile noastre de a înregistra ANBPR ca Centru de Formare Profesională acreditat CNFPA au dat rezultate.
Recent, am primit autorizaţiile CNFPA (Autorizaţia Seria B, Nr. 0003289/30.03.2010 – Bibliotecar cu studii medii şi Autorizația Seria B, Nr. 0003290/30.03.2010 – Bibliotecar cu studii superioare), care, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului Nr. 129/2000, republicată, dau dreptul ANBPR de a livra două tipuri de programe: Curs de calificare Bibliotecar sudii medii şi, respectiv, Curs de perfecţionare Bibliotecar studii superioare.
Profesionistii în domeniu îşi asumă, în acest fel, responsabilitatea formării de bibliotecari calificați, în conformitate cu standardele în vigoare (Standardul pentru ocupaţia de bibliotecar şi Standardul pentru bibliotecari studii medii), cu tendinţele internaţionale ale domeniului, cu cerințele specifice ale angajatorilor şi ale comunităţii, dar, mai ales, cu aşteptările şi cerinţele exprimate în repetate rânduri de membrii Asociaţiei noastre. Avem, în sfârşit, posibilitatea să dăm, împreună, noi dimeniuni sociale şi intelectuale acestei profesii.
Ca urmare a acreditării Centrului de Formare Profesională al ANBPR, Asociaţia noastră vă anunţă, pe această cale, lansarea oficială, în data de 25 iulie 2010, a primei serii de cursuri pentru gruparea de competenţe Bibliotecar Studii Medii (B.S.M.).
Programul B.S.M. este destinat tuturor categoriilor de bibliotecari, care doresc să deprindă competențe de bază în domeniul biblioteconomic.
Durata programului: 1080 ore, distribuite astfel:
- 355 ore pregătire teoretică;
- 720 ore pregătire practică;
- 5 ore rezervate procesului de evaluare a cursanţilor.
Disciplinele incluse în agenda Cursului B.S.M. sunt următoarele:
§ GESTIONAREA COLECŢIILOR;
§ COMUNICAREA ÎN BIBLIOTECĂ;
§ INFORMATIZAREA BIBLIOTECILOR;
§ MARKETING ŞI IMAGINE;
§ NOŢIUNI DE LEGISLAŢIE.
Cursul de calificare Bibliotecar Studii Medii se va încheia cu susţinerea examenului de absolvire. Cursanților declaraţi admiși li se va elibera Certificat de absolvire, acreditat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecţiei Sociale, precum şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Locul şi perioada desfăşurării:
Perioada de înscriere: 13-24 iulie 2010;
Pregătirea teoretică (Convocarea I): Buşteni, 26 iulie-06 august 2010;
Pregătirea practică: în condiții reale de muncă în instituţia din care provin cursanţii sau în București (BCUMF/BNAR). Pregătirea practică se va efectua în perioada cuprinsă între Pregătirea teoretică (Convocarea I) şi Pregătirea practică (Convocarea a II-a);
Pregătirea teoretică (Convocarea a II-a): Buşteni, 06 -17 decembrie 2010;
Examenul final: Bucureşti, 17 decembrie 2010;
Tarif: 700 lei/convocare;
Cazare: 30 lei/pat/noapte;
Masă: 50 lei/3 mese/zi (optional).
Înscrierea la cursurile ANBPR se va face completând Formularul de înscriere şi respectiv Contractul de formare profesională, ce vor fi disponibile pe site-ul ANBPR, la calea: www.anbpr.org.ro. Cursurile ANBPR se pot organiza şi local, cu condiţia să existe minimum 15 persoane înscrise/curs.
La cererea expresă a cursanților, ANBPR poate facilita participanţilor cazarea în localitatea de desfăşurare a cursurilor, cu condiţia ca cererile să fie transmise ANBPR cu minimum cinci zile lucrătoare înainte de începerea cursului.
Persoanele înscrise la cursurile ANBPR vor beneficia, gratuit, în baza contractului de formare profesională, de suporturi sau note de curs, materiale ajutătoare şi/sau consultaţii oferite, la cerere, de către formatori.
ANBPR își rezervă dreptul de a organiza cursurile anunțate şi în alte localităţi sau în alte perioade decât cele specificate, în funcţie de solicitările beneficiarilor.
Taxa de participare şi cheltuielile de cazare şi adiţionale se vor achita în contul ANBPR: RO33CECEB50343RON0650133, deschis la CEC, Sector 5, Bucureşti, cod fiscal 7137332.
Lectorii ANBPR sunt persoane autorizate, cu competenţe de formatori şi cu calificări deosebite în domeniul de activitate din care provin (masterate, doctorate, vechime relevantă în profesia de bibliotecar).
ANBPR îşi propune ca, în etapa următoare, să autorizeze cursuri de actualizare a cunoştinţelor şi de specializare în domeniul noilor servicii de informare şi sprijin oferite comunităţii.
În curând, vom lansa şi anunţul privind desfăşurarea Cursului de perfecţionare Bibliotecar studii superioare.
Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri vă rugăm să ne contactați la:
Telefon: 021-411 02 77
E-mail: anbpr_ro@yahoo.com
Aşteptăm înscrierile dvs.
Cu stimă!
Doina Popa
Presedinte ANBPR
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu