16 sept. 2010

Si eu sunt bibliotecar(a)! - editia a doua

IREX lanseaza invitatia de inscriere in a doua editie a Concursului Si eu sunt bibliotecar(a)! tuturor bibliotecarilor din Romania, indiferent de tipul bibliotecii sau al comunitatii servite. Scopul acestei competitii este sa genereze idei noi si unice de promovare a serviciilor bibliotecilor romanesti, din dorinta de a schimba perceptia publicului asupra bibliotecarilor si pentru a-i incuraja pe acestia sa iasa in intampinarea comunitatilor lor si sa se prezinte ca furnizori importanti de servicii de acces la informatie si agenti ai schimbarii. Concursul Si eu sunt bibliotecar(a)! are 3 sectiuni:
1. Sectiunea Povesti din biblioteci
2. Sectiunea O fotografie face cat o mie de cuvinte
3. Sectiunea Atentie, motor, actiune!

IREX asteapta contributiile la cele trei sectiuni pe adresa de e-mail comunicare@irex.ro, unde veti completa in campul Subiect (Subject): Pentru concursul Si eu sunt bibliotecar(a)! si sectiunea la care va inscrieti. Data limita pentru primirea materialelor care vor fi inscrise in concurs este 30 septembrie 2010.

Pentru intrebari si sugestii va invitam sa utilizati forumul biblionet.ro, sectiunea „Si eu sunt bibliotecar(a)!” http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=19&t=100&p=858#p858 sau adresa de e-mail comunicare@irex.ro , unde veti completa in campul Subiect (Subject) “Intrebare concurs”.

7 sept. 2010

Bibliotecarul anului in cadrul Galei premiilor in educatie

In acest an "Gala premiilor in educatie" sustinuta de Fundatia Dinu Patriciu are o sectiune dedicata bibliotecilor. In cadrul ei va fi premiat si "Bibliotecarul anului".

Criteriile de eligibilitate sunt:

  • Initierea/dezvoltarea de colaborari/parteneriate cu biblioteci/institutii de profil din tara sau din afara ei
  • Dezvoltarea/implicarea in proiecte ce au avut ca scop cresterea si diversificarea fondului de carte si infiintarea de servicii noi sau modernizarea celor traditionale
  • Adaptarea si utilizarea noilor tehnologii pentru educare/invatare
  • Promovarea noilor tehnici de informare si documentare in randurile cititorilor
  • Participarea la activitati de dezvoltare profesionala

Constituie un avantaj:
  • Carti/lucrari/articole publicate
  • Implicarea in proiecte de responsabilitate sociala
Premiile
Pe langa o mare vizibilitate adusa celor care castiga si institutiilor din care provin vor mai exista:

premiul I de 10000 EUR
premiul II de 5000 EUR
premiul III de 2000 EUR

Aplicatiile se fac online. Mai multe detalii la http://www.premiileineducatie.ro/cum-te-inscrii/
Termenul limita de trimitere a aplicatiilor este 27 Septembrie 2010

Biblioteca publica in contexctul dezvoltarii comunitare - Conferinta Nationala ANBPR

Cea de a XXI-a Conferinta Nationala a ANBPR, ce va avea loc la Brasov, Classic Inn Hotel, in intervalul 21-23 Octombrie 2010. Manifestare traditionala a Asociatiei, Conferinta de toamna a ANBPR va fi gazduita de Biblioteca „George Baritiu” Brasov, in calitate de coorganizator. Evenimentul va trata conceptul de biblioteca publica in contextul dezvoltarii comunitare si va propune participantilor o abordare pragmatica si generatoare de solutii concrete pentru valorificarea potentialului cultural, social si comunitar al bibliotecii. Ca element de noutate, aceasta editie a Conferintei Nationale a ANBPR va gazdui un Concurs de logo destinat bibliotecarilor, ce se va incheia cu premierea castigatorilor si vernisajul expozitiei de lucrari.

Cafeneaua ANBPR pentru zona de Nord-Est

În intervalul 06-08 septembrie 2010, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” din Bacău vor fi amfitrionii celei de a doua cafenele regionale a Asociației din acest an.
Această ediţie a Cafenelei va aduce împreună reprezentanți ai bibliotecilor din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Întrunirea profesională pentru zona de Nord-Est va consta într-o sesiune colaborativă pe tema dezvoltării organizaționale, urmată de un training de management al Filialelor, destinat președinților și vice-președinților Filialelor ANBPR.
Mai mult >>>

CURS MANAGEMENT DE PROIECT

Consiliul Local Topliţa, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Topliţa şi
Project Activ Iaşi desfăşoară

CURS MANAGEMENT DE PROIECT
acreditat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi CNFPA,
din 4 octombrie 2010, în TOPLIŢA; cursul oferă posibilitatea acumulării cunoştinţelor necesare managementului unui proces de formare – identificarea nevoii de instruire, planificare, marketingul formării, organizare - şi dezvoltării abilităţilor de proiectare, derulare, evaluare şi revizuire a programelor de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale necesare diferitelor instituţii specializate sau la locul de muncă prin folosirea unei game variate de metode de instruire şi de implicare a participanţilor. Data limita de înscriere este 30 septembrie 2010 !

REDUCERE EXCEPŢIONAL Ă DE TAXE 60 % = 530 RON = 90 ORE !!!
Cui se adresează programul?
persoanelor interesate în a dobândi statutul de personal calificat ca Manager de Proiect, din orice domeniu, scopul: accesarea Instrumentelor Financiare Structurale Europene sau naţionale

Structura programului (16 module).
  • Introducere în Managementul Proiectelor
  • Cadrul conceptual al Managementului Proiectelor.Iniţierea Proiectelor. Stabilirea scopului şi a obiectivelor proiectelor
  • Stabilirea cerinţelor de management integrat al proiectului
  • Planificarea activităţilor şi jaloanelor proiectului
  • Gestiunea utilizării costurilor şi a resurselor operaţionale pentru proiect
  • Realizarea procedurilor de achiziţii pentru proiect
  • Managementul riscurilor
  • Managementul echipei de proiect
  • Managementul comunicării în cadrul proiectului
  • Managementul calităţii proiectului

Acte pentru înscriere

a.Copie după Cartea de identitate
b.Copie după Certificatul de naştere
c.Copie după Certificatul de căsătorie (unde este cazul)
d.Copie după diploma/adeverinţa de absolvire a ultimei instituţii de învăţământ
Pentru a beneficia de reduceri: pentru bugetari-adeverinţă de la locul de muncă


În ce constau examenele?

- promovarea unui test scris de tip grilă- elaborarea şi depunerea unui proiect- susţinerea proiectului în prezenţa Comisiei de examinare desemnată de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor

Ce fel de certificate se eliberează în urma promovării examenelor de absolvire?

Certificate de absolvire emise impreună cu Ministerul Muncii, Familiei şi Egalitaţii de Şanse şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului recunoscute oficial pe piaţa muncii naţionale şi internaţionale (inclusiv în celelalte 26 state ale Uniunii Europene), însotiţe de un certificat descriptiv menţionând competenţele dobândite.