30 aug. 2010

Manualul pentru Dezvoltarea Serviciilor de Bibliotecă

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România a lansat recent un instrument didactic pentru bibliotecari: Manualul pentru Dezvoltarea Serviciilor de Bibliotecă. Comunicatul ANBPR pe acest subiect se găsește la calea: http://www.anbpr.org.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=330:anbpr-lanseaz-cel-mai-nou-manual-de-biblioteconomie-aplicat-dezvoltarea-serviciilor-de-bibliotec-&catid=35:tiri&Itemid=27

23 aug. 2010

Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” - a doua editie

Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” a ajuns la a doua editie. Incepand cu 20 august asteptam aplicatiile dumneavoastra pentru finantari cuprinse intre 100 si 1.500 USD, care sa va spirijne in organizarea si punerea in practica a unor programe de instruire bazate pe nevoile comunitatii.
Tema editiei este “Cursuri organizate de biblioteci pentru comunitate”. Competitia este deschisa in aceasta editie doar pentru propuneri venind de la biblioteci care servesc o comunitate din zona rurala sau mic-urbana cu maxim de 25.000 de locuitori. Pot participa in aceasta editie biblioteci sau alte institutii documentare care au organizat sau au fost parteneri activi in organizarea unui program de instruire / curs bazat pe nevoile comunitatii in anii 2009 si 2010. Durata organizarii si implementarii programului de formare propus trebuie sa fie cuprinsa intre o luna si sase luni. Durata propriu-zisa a cursului trebuie sa fie de minim 10 ore. Numarul minim de persoane instruite prin cursul / programul propus pentru finantare este 5.
Finantarea in aceasta editie se va acorda pentru documentarea unui program de instruire / curs organizat in perioada 2009 – 2010 si pentru implementarea propriu-zisa a programului imbunatatit.
Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” este o competitie deschisa bibliotecilor publice din Romania, organizata de IREX in cadrul programului national “Biblionet – lumea in biblioteca mea!”. Pot participa la acest concurs si alte biblioteci sau institutii info-documentare care demonstreaza ca ofera cel putin 10 ore pe saptamana servicii pentru comunitatea extinsa.
Scopul Concursului “Instruieste-ti comunitatea!” este sa incurajeze bibliotecarii sa iasa in intampinarea comunitatilor pe care le servesc si sa actioneze pentru a le satisface nevoile de instruire. Astfel, aceasta competitie vizeaza implicarea bibliotecarilor in organizarea si livrarea de cursuri sau alte forme de instruire bazate pe nevoile reale ale comunitatii.
Detalii la http://www.biblionet.ro/show/index/k/745/a/845
Pentru intrebari despre Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” va invitam sa utilizati sectiunea Concursul ”Instruieste-ti comunitatea!” \ Intrebari si raspunsuri (http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=21&t=110) sau adresa de e-mail office@irex.ro, unde veti completa in campul Subiect (Subject) “Intrebare IC”. Intrebarile primite pe e-mail vor fi postate pe forum in sectiunea Concursul ”Instruieste-ti comunitatea!”, impreuna cu raspunsul.Asteptam cu interes propunerile dumneavoastra de programe de instruire bazate pe nevoile comunitatii!

Cu stima,
Anca Rapeanu
CPC & Innovations SpecialistIREX,
Biblionet Romania