4 mai 2010

Sesiune de informare privind proiecte culturale / Kulturális pályázati tanácsadás

La invitaţia Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Cultural Naţional Harghita, a Consiliului Judeţean Harghita şi a Centrului Cultural Judeţean Harghita, Administraţia Fondului Cultural Naţional Român (AFCN) va organiza sâmbătă, 8 mai, de la orele 16.00, în sala de conferinţă a Centrului Cultural Judeţean Harghita (Bld. Timişoarei nr. 4.), o sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare ale proiectelor culturale, din fondurile publice nerambursabile. Sunt invitaţi să participe persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii, instituţii publice de cultură, societăţi comerciale care derulează activităţi culturale.

AFCN finanţează proiecte provenite din ariile tematice: arte vizuale şi arhitectură, activităţi muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, management cultural şi formare profesională, intervenţie culturală, educaţie culturală şi diversitate culturală. Sesiunea de informare va fi susţinută de dr. Cristian Vasile Petcu, director AFCN.

Cei interesaţi sunt rugaţi să anunţe intenţia de participare până vineri, 7 mai, orele 12, la numerele de telefon: 0266-311875, 0746244235.

*****

A Hargita Megyei Művelődési és Nemzeti Örökség Igazgatósága, Hargita Megye Tanácsa, valamint a Hargita Megyei Kulturális Központ meghívására, a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (Administraţia Fondului Cultural Naţional - AFCN) tájékoztatót tart május 8-án, szombaton, délután 4 órától, a Hargita Megyei Kulturális Központ konferenciatermében (Temesvári sugárút, 4. szám), a kulturális pályázatok (projektek) állami alapból történő vissza nem térítendő támogatási lehetőségeiről. A pályázati tanácsadáson részt vehetnek engedéllyel rendelkező fizikai személyek, egyesületek, alapítványok, kulturális közintézmények, olyan kereskedelmi társaságok, amelyek kulturális programokat bonyolítanak le.

A Nemzeti Kulturális Alap a következő kulturális tevékenységekre nyújt vissza nem térítendő támogatást: múzeumi tevékenységek, képzőművészet és építészet, tánc, kulturális sokszínűségre vonatkozó projektek, kulturális nevelés, oktatás, kulturális hozzájárulás, kulturális menedzsment és szakmai képzés, zene, nemzeti kulturális örökség, immateriális örökség, színház. A tájékoztatót dr. Cristian Vasile Petcu, az AFCN igazgatója tartja.

Részvételi szándékukat kérjük péntek délig jelezzék az alábbi telefonszámok egyikén: 0266-311875, 0746244235.

3 mai 2010

Si eu sunt bibliotecar(a)!

Incepand cu data de 1 iunie 2010, Biblionet organizeaza bilunar concursul „Si eu sunt bibliotecar(a)!”. Te pricepi la cuvinte? Inscrie-te la sectiunea Povesti din biblioteci, trimite-ne eseul tau si intra in competitie. Ai „ochi” pentru fotografie? Inscrie-te la sectiunea O fotografie face cat o mie de cuvinte si ai sanse sa te faci remarcat. Iti plac filmele? Daca te inscrii la sectiunea Atentie, motor, actiune! poti castiga o camera video performanta, ba chiar si-un fan-club propriu. Mai mult despre concurs: AICI.

Invitatie la Concursul de Participare Comunitara, editia mai - iunie 2010

Stimati colegi,

In cadrul Concursului de Participare Comunitara, IREX asteapta aplicatii pentru finantari cuprinse intre 100 si 2.500 USD, care sa ajute la punerea in practica a unor proiecte comunitare in biblioteci. Durata proiectelor propuse trebuie sa fie cuprinsa intre o luna si sase luni.

Pentru editia mai - iunie a Concursului de Participare Comunitara perioada de inscriere a proiectelor este 1 mai – 31 mai 2010.

Editia CPC mai - iunie 2010 este editie libera, fara o tema impusa, insa competitia este deschisa in aceasta editie doar pentru propuneri venind de la biblioteci (de orice tip) care servesc o comunitate din zona rurala sau mic-urbana cu maxim de 15.000 de locuitori. Pot participa in competitie proiecte propuse de alte entitati, cu conditia ca in cadrul proiectului propus sa existe un parteneriat activ cu o biblioteca din mediul rural sau mic urban (pana la 15.000 locuitori).

Aplicantul poate fi o biblioteca, indiferent de tipul bibliotecii, sau alt tip de institutie/organizatie, cu conditia ca o biblioteca sa fie partener activ in proiectul propus. De asemenea, aplicatia depusa trebuie sa fie completa si explicita – fiecare sectiune a formularului Aplicatie la Concursul de Participare Comunitara trebuie completata pentru ca aplicatia sa fie valida si proiectul inscris in competitie, inclusiv sectiunile pentru explicarea obiectivelor propuse si a activitatilor propuse (sectiunea “Obiective si Activitati”) si pentru planificarea activitatilor propuse (sectiunea “Calendar de Activitati”). Data limita pentru inscrierea proiectelor in aceasta editie este 31 mai 2010 (orele 24:00).

Pentru a inscrie un proiect este necesar sa completati formularul “Aplicatie la Concursul de Participare Comunitara” si sa-l transmiteti prin e-mail la adresa office@irex.ro, completand “CPC” in campul subiect. Confirmarea inscrierii va fi transmisa prin e-mail in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii aplicatiei.

Calendarul editiei CPC mai - iunie 2010 este:

•Perioada de inscriere a proiectelor in competitie: 1 mai – 31 mai 2010 (ora 24:00)

•Preselectia proiectelor inscrise: 1 iunie – 9 iunie 2010

•Anuntarea proiectelor finaliste: 10 iunie 2010

•Discutii online intre membrii juriului si finalistii editiei: 11 iunie – 15 iunie 2010

•Evaluarea finala si votul juriului CPC: 16 iunie - 20 iunie 2010

•Anuntarea castigatorului editiei: 21 iunie 2010

Pentru intrebari si sugestii vs invitam să utilizati forumul biblionet.ro, sectiunea Concursul de Participare \ Intrebari si raspunsuri (viewtopic.php?f=5&t=34) sau adresa de e-mail office@irex.ro, unde veti completa in campul Subiect (Subject) “Intrebare CPC”.

Asteptam cu interes propunerile dumneavoastra de proiecte pana la 31 mai 2010 (ora 24:00)!

Va asteptam pe forum cu intrebari, sugestii, propuneri si solutii, sau ca simpli “martori”, dornici sa invete din experientele colegilor!

Cu stima,

Anca Rapeanu

CPC & Innovations Specialist

IREX, Biblionet Romania

15 Dr. Staicovici, Sector 5

Bucharest, Romania

Mobile: 0040 730-620-497

Tel: 0040 21-410-2563

E-mail: arapeanu@irex.ro

Web: www.biblionet.ro

A apărut numărului 2 al Buletinului informativ, BiblioMAGAZIN.

ANBPR vă anunța apariția numărului 2 al Buletinului informativ, BiblioMAGAZIN.

Echipa de redacție vă invită să parcurgeți colecția de articole, știri și interviuri ce surprind cele mai noi evenimente ale domeniului biblioteconomic, din perspectiva Asociației și a membrilor săi. Conținutul editorial este grupat pe direcții tematice, astfel incat să faciliteze lectura Buletinului, indiferent de aria de interes a cititorului.

Din sumar:


§ Bibliotecile publice din România și procesul de modernizare - Interviu cu DOINA POPA, Președintele ANBPR

§ Programele de pregătire Mortenson, o rampă de afirmare pentru bibliotecarii români

§ Programul Biblionet la un an de la lansare - Interviu cu Scott Andersen, Director Adjunct Biblionet

§ Ştiri din filiale: BIBLIONET – un bulgăre care a pornit la vale

§ Studii şi cercetări: Jocul, element al animaţiei în bibliotecă

§ Parteneriate: Cursuri IT pentru bibliotecari via Microsoft


Cei care doresc să contribuie cu intervenții proprii la realizarea BiblioMAGAZIN, pot trimite propunerile editoriale la adresa anbpr_ro@yahoo.com.

Pentru a vizualiza BiblioMAGAZIN Nr. 1 (2), Martie 2010 accesați calea: http://anbpr.org.ro/images/pdf/bm-2010-2.pdf